De Copa America Centenario 2016

De Copa America Centenario (ook wel bekend als de Pan-American Cup of Copa Panamericana) wordt in 2016 gehouden ter ere van het 100-jarig bestaan van de CONMEBOL. Het zal de eerste Copa America zijn die buiten Zuid-Amerika plaatsvindt.

Aan het toernooi zullen alle tien landen van de CONMEBOL en zes landen van de CONCACAF deelnemen. Naast Mexico en de Verenigde Staten, zullen vier landen de CONCACAF vertegenwoordigen; de winnaars van de Copa Centroamericana 2014 en de Caribbean Cup 2014 en de twee winnaars van de playoffs tussen de vier beste landen van de CONCACAF Gold Cup 2015 die nog niet zijn geplaatst.

De schandalen rondom de FIFA hebben het toernooi in een ander daglicht gesteld,  De komende weken zal besloten worden of de Copa América Centenario daadwerkelijk door zal gaan.

Delen van deze tekst zijn afkomstig van Wikipedia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s