De Superclasico: Brazilië – Argentinië

In aanloop naar het WK in Rusland wordt in de nacht van donderdag op vrijdag de Superclásico: Brazilië – Argentinië afgewerkt. Argentinië staat slechts 6e in de kwalificatie poule met 16 punten uit 10 wedstrijden.  Brazilië staat 1e met 21 punten in de CONMEBOL-zone.

Het WK 1970 is het enige wereldkampioenschap waarvoor Argentinië zich niet wist te kwalificeren. Plaatsing voor Rusland 2018 hebben de Albiceleste nog steeds in eigen hand, maar een slechte serie duels heeft ertoe geleid dat de Argentijnen teruggevallen zijn naar een plek die geen recht geeft op een WK-ticket. Brazilië. De Superclásico wordt gespeeld in een decor dat voor Brazilië pijnlijke herinneringen oproept.

De terugkeer van Messi
Na afloop van de Copa América Centenario-finale nam Lionel Messi een rigoureus besluit. Het derde verlies op rij in de eindstrijd van een groot toernooi was er een teveel voor de spits. Echter anderhalve maand na zijn voornemen om te stoppen, stelde de Barcelona-spits zich toch weer beschikbaar.

Vanwege een spierblessure ontbrak Messi in de laatste drie kwalificatiewedstrijden. Sinds de absentie van de ster aanvaller wonnen de Argentijnen geen duel meer. In uitduels tegen Venezuela en Peru kwam de equipe van coach Edgardo Bauza niet verder dan twee gelijke spelen. Het 0-1 verlies tegen Paraguay was de tweede thuisnederlaag in de kwalificatiecyclus voor het WK 2018.

Programma CONMEBOL-zone

 Programma donderdag /vrijdag:  
 Colombia     - Chili       -                
 Uruguay      - Ecuador      -
 Paraguay     - Peru       -
 Venezuela     - Bolivia      -
 Brazilië     - Argentinië    -
 Programma dinsdag 15 november:          
 Bolivia      - Paraguay     -
 Ecuador      - Venezuela     -
 Argentinië    - Colombia     -
 Chili       - Uruguay      -
 Peru       - Brazilië     -

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s