Copa America 2019 wordt gehouden in Brazilië

De 46e editie van de Copa America zal worden georganiseerd door Brazilië.  De CONMEBOL heeft bepaald in de reglementen dat het toernooi om de vier jaar in alfabetische volgorde van de leden van de CONMEBOL wordt gehouden. In 2019 was eigenlijk Chili aan de beurt, echter in 2012 is bepaald dat Brazilië en Chili zouden ruilen aangezien zowel de WK 2014 als de Olympische Zomerspelen in 2016 in Brazilië worden gehouden.  De 44e editie vond dus plaats in Chili in 2015.

De 47e editie vindt logischerwijs plaats in Ecuador in 2023. Overigens zijn er ook geruchten om de opzet van de 2016 versie te herhalen, dus een gecombineerd toernooi van de CONMEBOL en CONCACAF in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s