Alleen Peru wint openingswedstrijd in Groep B

Met Feyenoorder Renato Tapia als basisspeler heeft Peru het toernooi om de Copa America geopend met een overwinning. Het Zuid-Amerikaanse land versloeg Haïti in Seattle (Verenigde Staten) met 0-1 dankzij een treffer van Paulo Guerrero. Tapia speelde de volledige wedstrijd als een van de twee verdedigende middenvelders.
Brazilië heeft in zijn eerste duel om de Copa America niet kunnen imponeren. Zonder sterspeler Neymar, die geen deel uitmaakt van de selectie, maakten de Brazilianen een slappe indruk. De ploeg zocht wel geregeld de aanval, maar kon niet domineren en sprong slordig om met de kansjes die gecreëerd werden.

Ecuador was nog het dichtst bij de zege. Halverwege de tweede helft werkte keeper Alisson de bal  in zijn eigen doel, maar de treffer werd afgekeurd omdat de bal bij de voorzet van Miler Bolanos over de achterlijn zou zijn gegaan.

Haïti 0-1 Peru

Brazilië 0-0 Ecuador

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s