De Copa America 2016 gaat beginnen: Verenigde Staten – Colombia

Komende nacht om 3:30 begint de Copa America 2016 met de wedstrijd tussen de Verenigde Staten tegen Colombia.  De wedstrijd wordt gespeeld in het Levi’s Stadium in Santa Clara, Californië. Het is een wedstrijd in Poule A, Costa Rica en Paraguay zijn de twee andere landen in deze poule.

Colombia slaagde er niet in om in bij de laatste vier edities van de Copa America bij de beste drie te eindigen, in 2001 werd in eigen land de Copa America gewonnen.  Grote ster bij Colombia is James David Rodríguez Rubio, beter bekent als James. James speelt sinds 2014 voor Real Madrid na een geslaagd WK in Brazilië.

Een opvallende naam in de selectie van de VS is Christian Pulisic.  De 17 jarige aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund scoorde in de voorbereiding op de Copa America als invaller een doelpunt tegen Bolivia, waarmee hij de jongste doelpuntenmaker ooit werd bij Team USA.

Datum 4 juni
Aanvang 3:30 AM
Verenigde Staten – Colombia (details)
Levi’s Stadium in Santa Clara, Californië
Arbiter: Roberto García Orozco (Mexico)

Levi's_Stadium
Copyright CC BY-SA 4.0: Wikipedia – https://en.wikipedia.org/wiki/Levi’s_Stadium#/media/File:Entering_Levi%27s_Stadium.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s