Voorbeschouwing troostfinale Peru – Paraguay

Paraguay en Peru staan komende nacht voor de 49e keer tegen elkaar in een wedstrijd voor de derde plaats.  De wedstrijd wordt gepeeld in Concepción, aftrap 1:30am.  Vier jaar geleden, op de Cope America 2011, werd Peru derde na een 4-1 overwinning op Venezuela.  Guerrero was daarin de held voor Peru met 3 doelpunten.

De twee landen kwamen tot nu toe 16 maal tegen elkaar uit op de Copa America.  De eerste ontmoeting was tevens de eerste interland, dit was in 1929 in Buenos Aires.  Paraguay won die wedstrijd met 5-0.  Van de 16 wedstrijden op de Copa America won Peru er slechts 2, er werd 7 maal gelijk gespeeld en Paraguay won 7 maal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s