Voorbeschouwing finale Copa America 2015, Chili – Argentinië

Zaterdag, 22.00 uur Nederlandse tijd trappen gastland Chili en Argentinië af voor de finale van de Copa America.  Gastland Chili gaat niet alleen op zoek naar de eerste Copa America titel ooit, het gaat ook op zoek naar de eerste overwinning ooit op Argentinië tijdens een Copa America toernooi.  Van de 24 onderlinge ontmoetingen op een Copa America wist Chili er geen enkele te winnen, Argentinië won 18 maal en er werd 6 maal gelijk gespeeld.

De wedstrijd word gespeeld in Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos in Santiago. Het Estadio Nacional de Chile (Nationaal Stadion)  oftewel “De Kolos van (de wijk) Ñuñoa” werd op 3 december 1938 geopend door president Palma. De Oostenrijkse architect/stedenbouwer Karl Brunner ontwierp een groot sportpark, met daarin een stadion met het Olympisch Stadion van Amsterdam als voorbeeld. Ook dit stadion, met atletiekbaan, heeft de vorm van een grote, platte schaal. De vaste bespeler van dit stadion is Universidad de Chile.

Argentinië hoopt met een overwinning de teleurstelling van de verloren WK finale tegen Duitslands goed te maken.  Lionel Messi hoopt met Argentinië zijn eerste grote titel te pakken na de verloren WK finale in Brazilië en tweede plaats op de Copa America 2007.  Messi werd wel Olympisch kampioen in 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s