Nieuw bewijs voor manipulatie wedstrijden Copa Libertadores

Het corruptieschandaal werkt als een snelkookpan die op ontploffen staat bij verschillende nationale bonden in de CONMEBOL regio.  Momenteel staat de Asociación del Fútbol Argentino (AFA) in een slecht daglicht.  Na het overlijden van oud voorzitten Julio Grondona worden er steeds meer details bekend, waaronder telefoontaps waar Grondona ‘illegaal ingrijpt in de verschillende aspecten van het voetbal‘.

Het gaat onder andere om een wedstrijd uit de Copa Libertadores in 2013 tussen het Braziliaanse Corinthians en Boca. Scheidsrechter bij deze wedstrijd was  de Paraguyaan Carlos Amarilla.  De scheidsrechter keurde 3 goals af van Corinthians en gaf een duidelijke penalty niet. Grondona zei hierover: “Het is de beste versterking voor Boca in het afgelopen jaar”  Een en ander wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk de beelden hier en oordeel zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s