Voorbeschouwing eerste kwartfinale Chili – Uruguay

Uruguay en Chili ontmoeten elkaar woensdag op donderdagnacht om 1:30 in Stadion Nacional in Santiago voor de eerste kwartfinale op de Copa America 2015.  Er wordt niet alleen veel verwacht van gastland Chili, maar ook Copa America 2011 winnaar Uruguay wil graag de titel prolongeren.

Chili en Uruguay speelden tot op heden 77 keer tegen elkaar, het begon allemaal met een vriendschappelijke wedstrijd op 7 juni 1910 in Buenos Aires.  Uruguay won deze wedstrijd met 3-0. De eerste ontmoeting op de Copa America werd gespeeld in 1916, de eerste editie van de Copa America.  Uruguay won die wedstrijd met 4-0. Uruguay was tevens winnaar van dat toernooi en daarmee de eerst winnaar ooit.  De 74e ontmoeting was op de Copa America 2011, ook die wedstrijd werd in Argentinië gespeeld, uitslag 1-1.  Uruguay won deze  laatste editie van de Copa America 2011. Uruguay won het toernooi in totaal 15 maal.  Van de 77 ontmoetingen won Uruguay er 42, Chili 16 en er werd 19 maal gelijk gespeeld.

Chili was winnaar van groep A met 7 punten, Uruguay kwalificeerde zich als ‘beste nummer drie’ voor de kwartfinales. Uruguay en Chili ontmoeten elkaar in Stadion Nacional in Santiago op woensdag op donderdagnacht om 1:30.

One thought on “Voorbeschouwing eerste kwartfinale Chili – Uruguay

  1. Pingback: Eerst kwartfinale Copa America 2015: Chili – Uruguay, aftrap 1:30am | Copa America - nieuws over de Copa America

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s