Spanning in Groep C, wat zijn de regels voor kwartfinales

Na twee wedstrijden in Groep C hebben alle teams 3 punten.  De nummers 1 en 2 gaan automatisch naar de kwartfinales en ook de nummer 3 maakt een goede kans gezien het negatieve doelsaldo van Ecuador.  Wat zijn de regels?  Indien de teams even veel punten hebben is Artikel 9 van toepassing:

ARTIKEL 9: In het geval van gelijkspel
In het geval van gelijkspel in het klassement van een groep aan het einde van de eerste fase, zal de indeling van de teams wordt bepaald door de volgende procedures:

a) Aantal punten verkregen.

b) Het team met de beste doelsaldo. Doelsaldo wordt verkregen door het aantal gescoorde doelpunten min het aantal tegen doelpunten.

c) Als er geen doelpunt verschil zal het team die de meeste doelpunten heeft gescoord doorgaan.

d) Als het twee teams zijn uit dezelfde groep, dan geld het onderling resultaat

e) Indien na de voornoemde regels de teams nog steeds gelijk zijn, dan volgt een loting. De loting zal worden uitgevoerd door een door de Administratieve Commissie van de CONMEBOL in de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de respectieve deelnemende bonden.

f) Indien bovenstaande optreedt tussen twee teams die elkaar in de laatste wedstrijd van hun groep treffen, en als het gelijk blijft ​​na de varianten), b), c) en d) van dit artikel, dan worden er penalty’s genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s