Voorbeschouwing: De clash tussen Uruguay en Argentinië

El Clásico del Río de la Plata, zo worden de ontmoetingen tussen Argentinië en Uruguay ook wel genoemd, wordt komende nacht gespeeld in Estadio La Portado in La Serena.  Argentinië en Uruguay speelden tot dusver het vaakst tegen elkaar van alle bij de FIFA aangesloten federaties, namelijk 182 keer. Argentinië won 85 maal, Uruguay 55 maal en er werd 42 keer gelijk gespeeld. De teams zijn elkaar 30 maal tegengekomen op de Copa America.  Van de laatste 5 ontmoetingen heeft huidige titelhouder Uruguay maar 1 duel gewonnen.  De teams speelde slechts 3 maal gelijk, in 1916,1924 en 2011.

De aftrap is om 1:30 am, de vermoedelijke opstellingen zijn:

Argentinië: Sergio Romero – Facundo Roncaglia of Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Nicolás Otamendi y Marcos Rojo – Ever Banega, Javier Mascherano, Ángel di María en Javier Pastore of Lucas Biglia – Lionel Messi en Sergio Agüero.

Uruguay: Fernando Muslera – Maximiliano Pereira, José María Giménez, Diego Godín, Álvaro Pereira – Carlos Sánchez, Nicolás Lodeiro, Egidio Arévalo Ríos, Cristian Rodríguez – Edinson Cavani en Diego Rolán.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s