FBI: 110 miljoen dollar aan steekpenningen uitgegeven bij de toewijzing van de Copa America aan de Verenigde Staten

Volgens de FBI werd er voor 110 miljoen dollar aan steekpenningen uitgegeven bij de toewijzing van de Copa America aan de Verenigde Staten. Dat toernooi wordt in 2016 gehouden. Tevens werd er smeergeld betaald bij het sponsorschap van het Braziliaanse nationale elftal. Het smeergeld dat was gemoeid met de Gold Cup van dit jaar besloeg zelfs tweederde van de totale organisatiekosten van het evenement. ,,Het gaat om twee generaties om voetbalbestuurders, beginnend in 1991. Ze hebben hun positie misbruikt. Ze deden dit telkens opnieuw. Jaar na jaar. Toernooi na toernooi. Ze hebben de bankfaciliteiten in de VS gebruikt voor hun smeergeldbetalingen”.

via : FBI geeft FIFA ‘rode kaart’: Fraude bij toewijzing WK 2010 en verkiezing Blatter http://s.ad.nl/4041223

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s