Voorbeschouwing: De finale

Argentinië en Duitsland bepalen zondag welk land zich de komende vier jaar wereldkampioen voetbal mag noemen. Media blikken massaal vooruit op het duel tussen de landen die elkaar al zes keer eerder troffen op een WK en gezamenlijk vijf wereldtitels in de prijzenkast hebben staan. Op wie moeten we inzetten? Het Argentinië van Lionel Messi of het Duitse team vol alleskunners?

De opluchting was groot bij de miljoenen mensen op straat in Buenos Aires, woensdagavond. Eindelijk stond tweevoudig wereldkampioen Argentinië na de gewonnen strafschoppenserie tegen Oranje weer eens in een WK-finale, voor het eerst sinds 1990. Toen het besef doordrong dat drievoudig wereldkampioen Duitsland in die finale de tegenstander was, maakte de feestvreugde snel plaats voor een gezonde vrees voor de Duitsers.

Zes keer speelden de Argentijnen namelijk tegen Duitsland op een WK, maar slechts één keer werd er gewonnen. Een keer werd het gelijk en maar liefst vier keer won Duitsland. De 4-0 nederlaag in de kwartfinale op het WK in Zuid-Afrika vier jaar geleden staat nog pijnlijk vers in het geheugen bij de Argentijnen.

Bron: De Volkskrant

De Opstellingen:

20140713-201941-73181787.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s