Waar speelt Brazilië om de derde plaats (tegen Nederland)?

Zaterdagavond wordt er om 10 uur afgetrapt in Brasilia tussen Brazilië en Nederland. Brasilia is de hoofdstad van Brazilië.  Brasilia is aan het einde van de jaren vijftig van de twintigste eeuw gebouwd op initiatief van president Juscelino Kubitschek.  De neutrale hoofdstad in het centrum van het land moest Rio de Janeiro vervangen als hoofdstad, mede om de economie te stimuleren in dit deel van het land.

Voor voetbalfans met een interesse in architectuur is het een interessante stad om te bezoeken.  De stad is gebaseerd op een stedenbouwkundig plan van Lucio Costa met de vorm van een vliegtuig. Aan een brede, centrale boulevard, de “monumentale as” (Eixo Monumental) liggen alle regeringsgebouwen. Dwars daarop staan twee “vleugels” (de Asa Norte en Asa Sul). Daaraan liggen, uiterst regelmatig geordend, grote woonblokken (superquadra’s). Een groot aantal monumentale gebouwen (onder meer de hieronder afgebeelde kathedraal en het congres) is van de hand van architect Oscar Niemeyer. De architecturale en stedenbouwkundige ideeën van Le Corbusier zijn van grote invloed geweest bij het concipiëren van de nieuwe stad Brasilia, zoals onder meer het uiteenleggen van de functies waardoor het verkeer toeneemt.

Brasilia

Er wordt gespeeld in Het Estádio Nacional de Brasília. De vroegere naam stádio Mané Garrincha is geïnspireerd op de legendarische Braziliaanse voetballer Garrincha.  Het multifunctionele stadion is gebouwd in 1974 en zal ook worden gebruikt voor de Olympische Zomerspelen 2016.  Het stadion heeft een capaciteit van 68,349 toeschouwers.

Bron: Delen via Wikipedia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s