Waar spelen Argentinië en Nederland hun halve finale?

Na de verpletterende eerste halve finale waarin Duitsland het gast land Brazilië weg tikte, neemt Argentinië het op tegen Nederland in Sao Paulo.  São Paulo is een gemeente en miljoenenstad. Het is gesticht in 1554 en bleef relatief klein tot ongeveer 1870. Sindsdien is de stad door urbanisatie gegroeid tot de grootste stad van Zuid-Amerika met ruim 22 miljoen inwoners.

Er wordt vanavond gespeeld in de Arena de São Paulo, ook wel Arena Corinthians is gebouwd in Itaquera, een buurt in de het oosten van Sao Paulo, een traditioneel Corinthians bolwerk.  Er worden  vijf maal gespeeld tijdens de WK, waaronder een halve finale. Tijdens het WK heeft het stadion een capaciteit van 62.601.  Voor dit WK zijn er 20.000 extra zitplaatsen gecreëerd.  Na het WK zal het stadion de thuishaven worden van Sport Club Corinthians Paulista. SC Corinthians heeft na Flamengo de meeste fans van alle Braziliaanse voetbalclubs. Aartsrivaal van Corinthians is Palmeiras

Het stadion zal het huidige Pacaembu-stadion vervangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s