Waar spelen Brazilië en Duitsland hun halve finale?

De eerste halve finale van het WK wordt gespeeld in Belo Horizonte, er wordt om 22.00 uur afgetrapt. Belo Horizonte is een stad en gemeente en met zijn ca. 2,5 miljoen inwoners de op drie na grootste stad van Brazilië. Inclusief voorsteden telt de stad ca. 4,5 miljoen inwoners.  De stad is gelegen in het binnenland op een hoogte van 850 meter en heeft een uiterst aangenaam klimaat. De omgeving is groen, met als absolute kroon het prachtige Serra do Curral.

Het Mineirão, officieel Estádio Governador Magalhães Pinto is na het Maracanã het grootste voetbalstadion van Brazilië en heeft een capaciteit van 58,170 toeschouwers. Het stadion werd in 1965 geopend en heeft een grondige renovatie ondergaan voor het WK. Eigenlijk kan er niet over een ’renovatie’ van het stadion worden gesproken; het stadion is bijna in het geheel weer opnieuw opgetrokken en het speelveld is verlaagd aangelegd. Het stadion is de thuishaven van de voetbalclub Cruzeiro EC en Clube Atlético Mineiro.

Duitsland bereikte voor de vierde keer op rij de halve finale van het WK door een 1-0 zege op Frankrijk.  Daarin treft het Brazilië, de laatste keer dat de Seleçao in de halve finale van een WK stond was in 2002. Daarna volgde een ontmoeting met Duitsland in de finale: bizar genoeg de enige keer dat beide landen elkaar tegenkwamen op een WK. Brazilië werd wereldkampioen door twee van Ronaldo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s