Voorbeschouwing Nederland – Costa Rica

Het Costa Ricaans voetbalelftal komt vanavond in actie tegen Nederland. Het Costa Ricaans voetbalelftal behaalde in mei 2003 met de 17e plaats de hoogste positie op de FIFA-wereldranglijst, in juli 1996 werd met de 93e plaats de laagste positie bereikt.

Costa Rica komt uit in verschillende competities zoals de (kwalificatie)wedstrijden voor het WK, de CONCACAF Gold Cup en de Copa Centroamericana. Het land deed 4 maal mee aan de Copa America. Ze kwamen nooit verder als de kwartfinale.

Costa Rica en Nederland hebben tot op heden nog nooit tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting tussen beide landen is vandaag op 5 juli 2014 tijdens de kwartfinales van het WK 2014 in de Bahia Arena te Salvador in Brazilië. Nederland plaatste zich voor de kwartfinales door een 2-1-overwinning op Mexico. Costa Rica plaatste zich door Griekenland in de achtste finales te verslaan na strafschoppen.

20140705-184745-67665311.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s