Voorbeschouwing Colombia – Uruguay

Colombia staat bij aanvang van het toernooi op de achtste plaats van de FIFA-wereldranglijst. In juli 2013 stond Colombia nog op de derde positie, wat een record was – iets meer dan twee jaar eerder, in juni 2011 had Colombia nog zijn dieptepunt toen het op de 54e positie stond – maar sinds 2013 schommelt Colombia rond de vijfde positie. In april 2014 stond het land nog op de vierde positie, maar de twee daaropvolgende maanden zakte Colombia vier plaatsen. Het land steeg stevig op de ranglijst gedurende het jaar 2012, toen Colombia zestien doelpunten voor en drie tegen kreeg. Drie andere landen die aangesloten zijn bij de CONMEBOL hebben een betere positie op de ranglijst; dit zijn Uruguay, Argentinië en Brazilië.

Colombia speelde in de groepsfase in groep C drie wedstrijden, waarvan het land alle wedstrijden won. De eerste wedstrijd tegen Griekenland won Colombia met 3-0, de tweede wedstrijd tegen Ivoorkust won het land met 2-1 en laatste wedstrijd tegen Japan werd met 1-4 door Colombia gewonnen.

Uruguay staat bij aanvang van het toernooi op de zevende plaats van de wereldranglijst. In de zomer van 2013 stond het land nog op de 19e positie, maar hierna begon Uruguay op de ranglijst te stijgen – het land stond in oktober 2013 op de zesde positie – maar sinds deze stijging schommelt het land tussen de vijfde en zevende positie. Die grote stijging startte in een dieptepunt op de ranglijst; Uruguay was namelijk nadat het zijn hoogtepunt in juni 2012 had bereikt (tweede positie) flink gedaald. Twee landen aangesloten bij de CONMEBOL wisten op de wereldranglijst van juni 2014 een betere positie te bemachtigen; dat waren Argentinië en Brazilië.

Uruguay won in de poulfase in groep D twee van de drie wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Costa Rica verloor Uruguay met 1-3, de tweede wedstrijd tegen Engeland won het land met 2-1 en de laatste wedstrijd tegen Italië won het land met 0-1.

Deze landen speelden 38 keer eerder tegen elkaar. Van die wedstrijden won Uruguay er 18, won Colombia er 11 en werden er negen gelijkgespeeld. De Colombianen scoorden 43 keer in het doel van de Uruguezen; andersom gebeurde dat 54 keer.

Via Wikipedia

20140628-212704-77224053.jpg

20140628-212704-77224466.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s