Waar speelt Colombia vanavond?

Colombia speel vanavond om 22.00 uur zijn laatste groepswedstrijd tegen Japan in de Arena Pantanal. Colombia is al zeker van de achtste finale en speelt voor de eerste plaats in groep D.

De Arena Pantanal is een multifunctioneel stadion in de Braziliaanse stad Cuiabá. Het stadion werd ontworpen door de Braziliaanse architect Aline Raiser in opdracht van de Braziliaanse minister van sport Aldo Rebelo. In mei 2010 werd begonnen met de bouw van het stadion, dat een capaciteit heeft van 41,112 toeschouwers. De totale oppervlakte van het stadion bedraagt ongeveer 300.000 vierkante meter. Het stadion vervangt de Verdão.

Het stadion is vernoemt naar het grootste draslandgebied ter wereld, de Pantanal. Er wordt vermoed dat de Pantanal het dichtste flora- en fauna-ecosysteem ter wereld heeft. Het is een attractie voor vogelliefhebbers.

20140620-230058-82858086.jpg

De bouw van het stadion in de aanloop naar het mondiale voetbaltoernooi verliep niet vlekkeloos. Door stakingen werd enige tijd verloren in het arbeidsproces. Op 8 mei 2014 overleed een arbeider toen hij bezig was met de installatie van een telecomnetwerk. Hij werd geëlektrocuteerd en was de achtste dode in het bouwproces van de stadions voor het kampioenschap. Twee weken voor aanvang van de eerste wedstrijd in het stadion stuurde secretaris-generaal van de FIFA Jérôme Valcke via Twitter foto’s de wereld in, waarop zichtbaar was dat gehele tribunes nog geen stoeltjes hadden. Over het bouwproces zei hij dat het een race tegen de klok zou worden en dat alle partijen mee moesten werken om het stadion tijdig afgerond te hebben. (via Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s