Waar speelt Chili vanavond (tegen Nederland)?

De Arena de São Paulo, ook wel Arena Corinthians, zal vanavond de laatste wedstrijd in poule A hosten.  Het stadion is gebouwd in Itaquera, een buurt in de het oosten van Sao Paulo, een traditioneel Corinthians bolwerk.  Er vinden in totaal vijf andere ontmoetingen plaats, waaronder een halve finale. Tijdens het WK heeft het stadion een capaciteit van 62.601.  Voor het WK zijn er 20.000 extra zitplaatsen gecreëerd.

Na het WK zal het stadion de thuishaven worden van Sport Club Corinthians Paulista.  Het stadion zal het huidige Pacaembu-stadion vervangen.

De bouw van de Arena in de aanloop naar het mondiale voetbaltoernooi verliep niet vlekkeloos. Op 27 november 2013 stortte tijdens de bouw van het stadion een deel van het dak in, waarbij twee doden vielen. De constructie kwam naar beneden doordat een hijskraan instortte en bovenop het dak terechtkwam. De kraan vervoerde op het moment van het ongeluk een deel van het dak. Op 29 maart 2014 kwam opnieuw een arbeider om het leven bij bouwwerkzaamheden rond het stadion. De man viel zeker acht meter naar beneden tijdens het werken aan een vloer bij de tijdelijke tribunes. Door het stilleggen van arbeid na de ongelukken werd tevens enige tijd verloren in het arbeidsproces. Begin april 2014, ruim twee maanden voor aanvang van het kampioenschap, stond de status te boek als plusminus 90%. Een deadline werd vastgesteld op 15 april, maar bleek onmogelijk haalbaar. 18 mei zou de nieuwe deadline zijn voor het overdragen van het stadion aan wereldvoetbalbond FIFA. Rond 15 april was er sprake van weinig gereedheid. Zo zouden nog zeker twintigduizend stoeltjes geplaatst moeten worden en een goede infrastructuur aangelegd moeten worden. Op 14 mei werd duidelijk dat het dak van het stadion niet af zou zijn voor het begin van het toernooi. De club Corinthians, toekomstig eigenaar van het stadion, gaf toe dat pas na het WK het dak zou worden afgebouwd. Dit betekent dat niet alleen normale supporters, maar ook toeschouwers in de VIP-ruimtes onbeschermd zijn voor eventuele neerslag. De club gaf ook aan dat de afwerking bij de bouw niet voldoende was: zo zou er op meerdere plekken staal te zien zijn, dat nodig is voor de bouw van het dak. (source: Wikipedia – http://nl.wikipedia.org/wiki/Arena_de_S%C3%A3o_Paulo)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s