Latino-WK-update | Ecuador wint en Enner Valencia is nu mede-topscorer WK

Arjan Meesterburrie

De buiten Ecuador en Mexico totaal onbekende Enner Valencia vindt zichzelf zomaar terug in het rijtje Robben, Van Persie, Müller en Benzema als gedeeld topscorer van het WK. Dankzij zijn twee goals versloeg Ecuador vannacht Honduras met 2-1 en houdt het kans de achtste finales te bereiken.

Image

Tot het WK had Enner Valencia nog nooit gescoord in een interland om het ‘echie’. De aanvaller van de Mexicaanse club Pachuca had tot vorige week alleen vier goals gemaakt in vriendschappelijke wedstrijden. Maar na één intikkertje (tegen Honduras) en twee kopgoals (zowel tegen Honduras als Zwitserland) is hij nu de nationale held van Ecuador.

Bij zijn club Pachuca waar hij pas sinds januari voor speelt wist hij het net ook al goed te vinden. Hij maakte de afgelopen maanden 12 goals in 17 wedstrijden. Enner Valencia, geen familie van landgenoot Antonio Valencia van Manchester United, kwam vorig jaar pas vast in de aanval van…

View original post 453 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s