Waar spelen Honduras en Ecuador vannacht?

De Arena da Baixada voorheen bekend als Estádio Joaquim Américo Guimarães en voor een korte periode Kyocera Arena genoemd, is een voetbalstadion in de Braziliaanse stad Curitiba in deelstaat Paraná. Het stadion werd gebouwd in 1914 en daarna gerenoveerd in 1999. De Braziliaanse voetbalclub Atlético Paranaense heeft er zijn thuisbasis.

Op 31 mei 2009 werd het stadion gekozen als een van de stadions voor het Wereldkampioenschap, dat in Brazilië zal plaatsvinden. Op dat moment had het een capaciteit van 25.180 toeschouwers, maar dat is voor het wereldkampioenschap uitgebreid tot 39,631. De bouwwerkzaamheden startten in 2011 maar door vertraging was de geplande opening in de zomer van 2013 uitgesteld tot later dat jaar. In januari 2014 dreigde de FIFA om de stad de WK-organisatie uit handen te nemen als het stadion niet snel af kwam. In april 2014, ruim twee maanden voor aanvang van het kampioenschap, stond de status te boek als niet gereed. Daar waar de deadline in november was, was in april 80% gereed van de voorbereidingen op het toernooi. Toch wordt er vannacht afgetrapt. (Via Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s