Voorbeschouwing: Brazilië – Mexico, 17 juni

Brazilië en Mexico spelen morgen, dinsdag 17 juni, tegen elkaar in groep A in Fortaleza. Kustplaats Fortaleza is bekend om de zandstranden die in elkaar overlopen.

Beide teams wonnen hun eerste groepsduel. De landen speelden tot op heden 38 keer tegen elkaar. Brazilie won 22 maal, Mexico 10 maal en er werd 6 keer gelijk gespeeld.  De eerste ontmoeting was een groepswedstrijd tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 1950 op 24 juni 1950 in Rio de Janeiro. Het laatste duel, een groepswedstrijd tijdens de FIFA Confederations Cup 2013, werd gespeeld in Fortaleza op 19 juni 2013.  De landen hebben 6 maal tegen elkaar gespeeld op de Copa America.  De laaste omtmoeting op de Copa America was in 2007.  Deze wedstrijd won Mexico met 2-0.

Cruise
De Mexicaanse selectie heeft voor dinsdag met het duel tegen Brazilië een extra versterking van supporters gekregen. Bijna vierduizend Mexicanen kwamen via een cruise aan in Fortaleza om Mexico in stadion Estádio Plácido Aderaldo Castelo te ondersteunen.  Het schip vertrok op 19 mei uit Miami en deed tijdens het Braziliaanse deel van de reis al eerder Santos, Rio de Janeiro en Recife aan. De duizenden fans gaan na de wedstrijd per bus naar Natal, waar Mexico zijn laatste groepsduel tegen Kameroen speelt.

Bronnen:
Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_voetbalinterlands_Brazili%C3%AB_-_Mexico
De Stentor: http://www.destentor.nl/algemeen/sport/duizenden-mexicanen-met-cruise-naar-fortaleza-1.4407269

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s