Emotionele aanmoedigingen voor Chili door de ’33 mijnwerkers’

Op 5 augustus 2010 gebeurde een ernstig ongeval in de mijn van San José bij Copiapó in Chili. Het dak van de koper-goudmijn begaf het, en 33 mijnwerkers werden hierdoor in de mijn opgesloten. De mijn ligt op 45 km ten noorden van Copiapó. De mijnwerkers zaten ongeveer 700 meter diep en ongeveer 5 km van de ingang van de mijn.

Op 22 augustus (17 dagen na de ramp) bereikte men met een boring een plaats op 20 meter van de mijnwerkers. Ze schreven snel enkele berichten en bevestigden deze met tape aan de boorkop. De reddingswerkers waren verrast toen ze de berichten zagen, die hen lieten weten de mijnwerkers nog in leven waren. Via de smalle schacht konden camera’s beelden maken van de mijnwerkers, en kon voedsel en drank doorgegeven worden.

Op 23 augustus kon men praten met de mijnwerkers. Ze meldden weinig medische problemen.

Alle 33 mijnwerkers die sinds 5 augustus vast zaten in de San José-mijn in het Chileense Copiapo zijn gered. Voorman Luiz Urzua kwam als laatste mijnwerker tevoorschijn uit de reddingscapsule.

Deze 33 mijnwerkers zijn de helden van dit filmpje en ze hopen dan de Chilieense selectie de nieuwe helden worden. Chili speelt in poule B tegen Australië, Nederland en Spanje.

Source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mijnongeval_in_Copiap%C3%B3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s