Boeken Tip: Eigen doelpunt – over voetbal en maffia in het Colombia van Pablo Escobar

Het Colombiaanse elftal is een van de grote favorieten op het WK van 1994. Maar de wedstrijd tegen gastland Verenigde Staten gaat met 1-2 verloren, mede door een eigen doelpunt van verdediger Andrés Escobar.

Terug in Medellín wordt hij vermoord. Met de moord op Escobar komt een einde aan een periode van grote sportieve successen, waarin spelers als René Higuita, Faustino Asprilla en ‘El Pibe’ Valderrama wereldberoemd worden.

Niemand praat over de rol van de sponsors in de schaduw: machtige drugsbaronnen als Pablo Escobar, alias ‘De Mexicaan’ en de Rodríguez-broers.

Schrijver Nico Verbeek, al vijftien jaar woonachtig in Medellín, gaat op zoek naar dit fascinerende verhaal en hoort van voetballers en coaches uit die tijd hoe het voetbalveld het strijdtoneel werd van een bloedige oorlog tussen de drugskartels…

Auteur: Nico Verbeek
Titel: Eigen doelpunt

20140428-211431.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s