Komende nacht eerste halve finale Copa America: Peru – Uruguay

Vannacht om kwart voor drie onze tijd trappen Peru en Uruguay af voor de eerste halve finale van de Copa America 2011. De wedstrijd wordt gepeeld in Estadio Ciudad de La Plata.  La Plata is de hoofdstad van de provincie Buenos Aires, een provincie met de meeste voetbalclubs in het Argentijnse professionele voetbal.  In totaal zijn 36 teams actief, waarvan 10 in het eerste divisie, vier in de tweede divisie en 22 in de derde divisie.  De meest bekende teams zijn Club Atletico Independiente en Club Atletico Estudiantes.

Peru en Uruguay speelde 19 maal tegen elkaar in de geschiedenis van de Copa America.  Uruguay won het vaakst, 11 maal, Peru 6 maal en twee gelijke spelen.  Echter, de laatste Uruguayaanse overwinning was in 1983.  De meest recente wedstrijd was tijdens de huidige Copa America, het werd 1-1.

Coach Óscar Tabárez wilde op zijn laatste persconferentie zijn basis opstelling nog niet prijsgeven.  Victorino is geblesseerd en Pérez is geschorst voor de halve finale.  Daarnaast is Peru coach Markarián een grote bekende van het Uruguayaanse voetbal. Óscar Tabárez "Wij moeten onze opties goed bekijken en overleggen met de medische staf, voordat wij weten wie we het veld in sturen tegen Peru."

Peru coach Markarián heeft laten weten dat iedereen weer fit is.  Verwacht wordt dan ook dat Peru aantreed in bijna de zelfde opstelling als in de kwartfinale tegen Colombia. Waarschijnlijk speelt Santiago Acasiete in plaats van Christian Ramos en Yoshimar Yotún in plaats van William Chiroque.

20 Juli, 2:45 am: Peru  – Uruguay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s