Uruguay naar de halve finale tegen Peru, winst na strafschoppen

De wedstrijd tussen Argentinië en Uruguay moest beslist worden door strafschoppen.  Na reguliere speeltijd en verlenging stond het 1-1.  Deze stand was overigens al na 17 minuten bereikt.  Uruguay speelde een groot deel van de wedstrijd met 10 man nadat Diego Pérez aan het eind van de eerste helft met 2x geel van het veld werd gestuurd. Ook Argentinië kreeg rood, aan het einde van de tweede helft kreeg Mascherano zijn tweede gele kaart waardoor de verlenging met 10 tegen 10 werd gespeeld. Uiteindelijk won Uruguay van het gastland, de penalty serie eindigde met 5-4.  Carlos Tévez faalde vanaf 11 meter.

1-0 Diego Pérez (5m)
2-0 Gonzalo Higuaín (17m)

Uruguay treed in de halve finale aan tegen Peru.

Opstellingen
ARGENTINIE: 23 Sergio ROMERO, 3 Pablo ZABALETA, 4 Nicolás BURDISSO, 6 Gabriel MILITO, 8 Javier ZANETTI, 20 Fernando GAGO, 14 Javier MASCHERANO, 7 Ángel DI MARIA, 10 Lionel MESSI, 16 Sergio AGÜERO, 9 Gonzalo HIGUAÍN
Coach: Sergio BATISTA

URUGUAY: 1 Fernando MUSLERA, 16 Maxi PEREIRA, 2 Diego LUGANO, 6 Mauricio VICTORINO, 22 Martín CÁCERES, 15 Diego PÉREZ, 17 ARÉVALO RÍOS, 20 Álvaro GONZÁLEZ, 11 Álvaro PEREIRA, 10 Diego FORLÁN, 9 Luis SUÁREZ
Coach: Washington TABÁREZ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s