Tangolero

Tangolero

Tijdens een presentatie gisteren in Buenos Aires heeft de hoofdsponsor Santander Bank de naam Tangolero gegeven aan de officiële mascotte van de Copa America 2011. De Tangolero is een loopvogel, een inheems dier in Argentinië. De keuze van de mascotte vertegenwoordigt culturele tradities in Argentinië, in dans (tango) en in voetbal (keepen). 

Na een stemming, waaraan meer dan 6.000 medewerkers, journalisten, studenten en cliënten van de Bank Santander in Argentinië, Brazilië, Chili, Mexico, Colombia, Uruguay en Peru hebben deelgenomen, bleek de naam Tangolero het meest populair. Er waren 5 namen in de race.

Santander Trophy
De topscorer van het toernooi zal de Santander Trophy winnen.  Beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor.  Ook heeft de bank het "Solidariteit Santander Goals" project gelanceerd.  De bank zal $1.000 per gescoorde goal doneren aan UNICEF.  De opbrengst van  "Solidariteit Santander Goals" gaat naar projecten om onderwijs de bevorderen voor jonge kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s