Vargas verlaat Club Brugge voor Anderlecht

© photo news

HLN update   De kogel is door de kerk: Ronald Vargas verlaat Club Brugge voor aartsrivaal Anderlecht. Dat meldt onder meer het Vtm-nieuws. Paars-wit zou zo'n 2,5 miljoen euro neertellen voor de Venezolaan. Vanavond om 17u30 organiseert Anderlecht een persconferentie waarop Vargas zal worden voorgesteld.

Vargas speelde sinds de zomer van 2008 voor Club Brugge. Hij ondertekende toen een contract tot juni 2012. Afgelopen seizoen speelde Vargas de pannen van het dak in Jan Breydel. Hij groeide uit tot dé publiekslieveling, tot hij begin februari een zware knieblessure opliep. Het seizoen van "La Perla" zat er meteen op.

Verzuurde relatie
Onderhandelingen over een contractverlenging sleepten daarna zolang aan dat de relatie tussen beide partijen compleet verzuurd raakte. De Venezolaanse middenvelder weigerde een contractverlenging bij Club Brugge flirtte al een tijdje met een verhuis naar Anderlecht. Blauw-zwart hoopte de geblesseerde Vargas te slijten in het buitenland en onder meer Galatasaray en Benfica toonden interesse, maar Anderlecht haalt uiteindelijk toch zijn slag thuis. Vargas moet Mbark Boussoufa doen vergeten in het Astridpark. De Venezolaan ligt wel nog tot oktober in de lappenmand.

Club bevestigt
Intussen heeft Club Brugge bevestigt in een persbericht dat Ronald Vargas naar Anderlecht verhuist. Club stelt dat Vargas elk overleg over een nieuwe verbintenis afwees en dat de situatie de jongste dagen "escaleerde." Blauw-zwart verwijst onder meer naar het feit dat de Venezolaan weg bleef van de training en ploegfoto.
 
Wet van '78
Daarnaast meldt Club in het communiqué dat Vargas via zijn advocaat dreigde om Jan Breydel met de wet van '78 te verlaten. Daardoor zou de middenvelder volgens Club "quasi gratis" kunnen vertrekken. "Om deze redenen en omwille van het voorbehoud van de medische staf aangaande de opgelopen blessure en de lange revalidatie die hem nog te wachten staat, is Club Brugge ingegaan op de vraag van Anderlecht (de enige club die concrete interesse toonde) om onderhandelingen op te starten. Die besprekingen hebben geleid tot een akkoord, waarin Club zich volledig kan vinden", klinkt het.
 
Rafaelov
Club wijst er ook op dat het met nieuwkomer Refaelov al een vervanger heeft én dat met het transfergeld (naar verluidt 2,5 miljoen euro) nog versterking kan worden gezocht. Om 15u geeft het bestuur van Club Brugge meer uitleg op een persmoment in het stadion. (belga/ypu)

29/06/11 13u38

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s