Copa América ARGENTINA 2011

Copa América
De Copa América is het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap voor landenteams dat sinds 1916 door de CONMEBOL, met onregelmatige tussenpozen, wordt georganiseerd. Het kampioenschap is het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Afrika Cup, de AFC Asian Cup, de CONCACAF Gold Cup, het Europees kampioenschap voetbal en de OFC Nations Cup (Oceanië). Sinds 1993 zijn de deelnemende landen de tien leden van de CONMEBOL, aangevuld met twee uitgenodigde landen uit andere werelddelen waarbij Mexico tot nu toe vaste gast is. (Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Copa_America)

Copa América ARGENTINA 2011
De Copa América 2011 zal de 43e editie zijn van dit voetbalkampioenschap van Zuid-Amerika. Het toernooi vindt plaats 1 tot en met 24 juli en wordt in acht steden in Argentinië gehouden. Brazilië verdedigt zijn in 2007 behaalde titel.

Naast de tien landen van de CONMEBOL zijn Mexico (voor de achtste opeenvolgende keer) en Japan (voor de tweede keer) uitgenodigd om deel te nemen. De winnaar van het toernooi vertegenwoordigt de CONMEBOL op de FIFA Confederations Cup 2013, behalve als dit het organiserende Brazilië of een van de twee gastlanden is, in dat geval neemt de verliezend finalist deel. (Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Copa_América_2011)

Deelnemende landen
Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica*, Ecuador, Mexico, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela.

Costa Rica vervangt Japan. (http://www.nu.nl/sport/2484280/japan-niet-actief-copa-america.html)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s